Nieuw!

DIY Muggencrème en Tekenspray

€ 28,00
Nieuw!

DIY Muggencrème en Tekenspray

€ 28,00

Hey you!

In deze box vind je alles terug om een anti-muggencrème te maken en een spray tegen teken. Op naar een parasieten vrije zomer!

 

Wat zit er in?

- 20g bijenwas 

- 150g kokosolie

- 1 sprayflesje 50ml

- 1 metalen blikje

- 2x sample Lavendelolie

- 1x sample Teatree olie

- 1x sample Pepermuntolie

- 1x sample Citronella olie

- 1x sample Lemongrass olie

- Het receptkaartje

 

Herbalizz is ervan overtuigd dat duurzaam en gezond leven niet moeilijk hoeft te zijn.
Met dit pakket help je samen met ons de wereld een stukje mooier te maken. Door onze kennis door te geven aan onze kinderen zaaien we zaadjes waar volgende generaties de vruchten van zullen plukken.
Alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk, van eerlijke handel en duurzaam verpakt. Op naar een generatie waar duurzaamheid, gezonde levensstijl en bewust leven voorop staan!

Over de Grondstoffen

Bijenwas

Deze natuurlijke bijenwas ruikt lekker en heeft een hele kleur. Bijenwas smelt op 64° celsius en stolt heel snel.

Bijenwas geeft je Massageblok stevigheid en heeft verzachtende eigenschappen die de huid kalmeren en verzachten, kan ingezet worden bij jeuk en eczema.

Het heeft uitstekende hydraterende eigenschappen. Het vormt een beschermende laag op de huid die helpt bij het vasthouden van vocht, waardoor de huid gehydrateerd en zacht blijft, zo dient het ook als een natuurlijke barrière die je huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Verder dient het ook als natuurlijk conserveringsmiddel waardoor je massage blok langer houdbaar is.

Kokosolie

Kokosolie is een uitstekende moisturizer voor de huid. Het bevat verzachtende vetzuren die de huid hydrateren en helpen om vocht vast te houden. Dit maakt het nuttig voor het verzachten van een droge huid en het voorkomen van vochtverlies.

Verzachtend en kalmerend: Kokosolie heeft verzachtende eigenschappen en kan helpen bij het kalmeren van een geïrriteerde huid. Het kan roodheid verminderen en de huid verzachten, waardoor het geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen zoals eczeem.

Antioxidantwerking: Kokosolie bevat antioxidanten, zoals vitamine E, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in de huid. Dit kan helpen bij het verminderen van vroegtijdige veroudering en het bevorderen van een gezonde huid.

Antibacterieel en antischimmel: Kokosolie bevat laurinezuur, dat bekend staat om zijn antibacteriële en antischimmel eigenschappen. Het kan helpen bij het bestrijden van bacteriële en schimmelinfecties op de huid, waaronder acne. Soepel aanbrengen: Kokosolie heeft een lichte textuur en smelt gemakkelijk bij contact met de huid, waardoor het gemakkelijk kan worden aangebracht en geabsorbeerd. Het laat een niet-vettig, zijdezacht gevoel achter op de huid. Haarverzorging: Kokosolie wordt ook vaak gebruikt in haarverzorgingsproducten vanwege de voordelen voor het haar. Het kan helpen bij het hydrateren van droog haar, het verminderen van kroezen en het bevorderen van glans en gezondheid.

Essentiële oliën in de box

Tea Tree olie

Afkomstig van de bladeren van de Melaleuca alternifolia boom.

Deze olie is sterk antiparasitair en zeker een aanrader bij de bestrijding of afschrikking van verschillende soorten parasieten zoals luizen, mijten, vlooien en teken. Zijn sterke geur is onaangenaam voor veel parasieten waardoor ze op afstand blijven.

Antiseptisch: Tea tree olie kan helpen bij het desinfecteren van beten, steken of andere wonden zoals hotspots bij vlooienallergie. De olie kan dus zeker ingezet worden om infecties te voorkomen en genezing te bevorderen.

Ontstekingsremmend: Vaak gaan parasitaire infecties gepaard met ontstekingen en ook daar kan tea tree olie met zijn ontstekingsremmende eigenschappen heel nuttig zijn om ontstekingen te verminderen en symptomen te verlichten.

Zie recept Magische goudsbloemzalf

Opgepast bij mensen met een gevoelige huid, test altijd eerst een klein beetje op een klein stukje huid.

Pepermunt olie

Pepermunt heeft een sterke geur die veel insecten en parasieten zoals muggen, mieren, teken, spinnen en kakkerlakken afstoot.

Lavendel olie

Ook lavendel houdt door zijn geur ongewenste parasieten en insecten op afstand.

Lavendel heeft ook een kalmerende werking op beten en steken en kan helpen om de jeuk, irritatie en ontstekingen die hiermee gepaard gaan te verminderen. zie recept Magische goudsbloemzalf

Lavendel heeft ook een desinfecterende werking. Door een verdunde vorm van lavendelolie direct op de desbetreffende plaats aan te brengen verminder je het risico op infecties.

Citronella olie

Ook hier weer is het de sterke geur die insecten op afstand houdt. Vooral muggen vinden deze geur niet aangenaam.

Deze olie bevat verbindingen zoals citronellal en geraniol die bekend staan om hun insectenwerende eigenschappen. Deze verbindingen  verstoren het reukvermogen van insecten en verwarren hun zenuwstelsel waardoor ze liever uit de buurt blijven. 

Lemongrass olie

Deze olie heeft door de aanwezige verbindingen zoals citral, geraniol en limoneen een antiparasitaire werking en is dus nuttig bij de bestrijding van parasieten zoals luizen, vlooien, teken en muggen.

Net zoals bij citronella verstoort de geur het reukvermogen van de insecten en blijven ze liever uit de buurt.

Citroengras heeft ook kalmerende effecten op de huid. Bij insectenbeten of steken kan het aanbrengen van verdunde citroengrasolie verlichting bieden door het verminderen van jeuk, ontsteking en irritatie.

 

Veelgestelde vragen

Deze tekst is slechts ter illustratie. Wat je hier leest is een voorbeeldtekst. Het grappige is, dat mensen deze toch vaak lezen. Zelfs als men weet dat het om een faketekst gaat, lezen ze toch door.

Deze tekst is slechts ter illustratie. Wat je hier leest is een voorbeeldtekst. Het grappige is, dat mensen deze toch vaak lezen. Zelfs als men weet dat het om een faketekst gaat, lezen ze toch door.