Hey, Ik ben lizz en ik hou van echt, van puur, van natuur,....

En ik wil dit heel graag met jullie delen, pure natuur om jullie lijfjes te verwennen en zieltjes te behagen. 

Lang voordat ik kinderen had, heel lang geleden dus, grijns, volgde ik de opleiding Herborist aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg. Van kinds af aan zat ik graag met mijn handen in de aarde, hielp ik meme in haar bloementuin en moestuin en op latere leeftijd verdiepte ik me ook in kruidenkennis en aromatherapie, daarna herborist en tussendoor allerlei workshops rond natuurlijke cosmetica.

Volledig in de ban van de oneindige mogelijkheden die Moeder Natuur ons te bieden heeft, ging ik aan de slag met het creëren van allerlei brouwseltjes.

siropen, tincturen, maceraten, zalven & crèmes 

Van tandpasta tot bodylotion, dagcrème, deo, scheerzeep, wondzalf... De hele inhoud van mijn badkamerkast veranderde in Handgemaakte Natuurlijke alternatieven.

Al snel volgde daarop ook het vervangen van afwasmiddel,zeep, en shampoo in zelfgemaakte, ecologische alternatieven. Van vloeibare zeep naar jawel, uiteindelijk ook de good old fashion stukken zeep en solid shampoo. 

Jarenlang verzamelde ik al mijn kennis en inspiratie in mappen, notitieboekjes, ja ik hou ook erg van tastbaar, van pen en papier. Alleen heb ik moeite met ordenen, grijns.

Stilletjes aan begint alles ook digitaal een vorm te krijgen. Met dank aan notion, oh my god ik zou niet weten wat ik zonder hem zou doen!!!

Kleine stapjes, grote sprongen...

Ik heb altijd gezegd dat ik iets wou doen met mijn kennis als herboriste, alleen wist ik niet precies wat en hoe ik daar geraakte, want de wetgeving rond herboristen en natuurlijke cosmetica maakt het voor ons niet gemakkelijk. (Ik kijk ondertussen even lelijk in de richting van de farmacie lobby, grijns) maar swat dit doet hier nu niet ter zake, wat wel telt is dat ik niet opgaf en mijn droom stilletjes aan werkelijkheid wordt. 

Een plaats waar ik alles kwijt kan, een website met een blog, want ik wil graag inspireren en mensen motiveren om naar een betere, duurzame wereld te streven. Om terug dichter bij onze natuur te staan.

DIY & Workshops

Naast de zeepziederij wil ik dus ook heel graag mijn passie met jullie delen via workshops, sociale media en de verkoop van DIY-boxen, waar je alle ingrediënten, samen met heerlijke recepten in 1 doos vindt om thuis aan de slag te gaan met het maken van je eigen Natuurlijke Cosmetica.

.

Cold process zeep

Al mijn zepen zijn met veel liefde met de hand gemaakt op basis van zorgvuldig uitgekozen biologische en waar mogelijk fairtrade grondstoffen. Het volledige assortiment van Herbalizz is plasticvrij, Vegan, dierproefvrij en palmolievrij.

Onze natuurlijke zepen worden volgens de cold process methode gemaakt. Op deze manier meng je plantaardige olieën en boters met loog. Loog is een mengsel van water en NaOH (natriumhydroxide). De olieën, boters en loog gaan het verzepingsproces aan en van de loog blijft na het proces en de droogperiode van de zeep (ca 4 weken) niets meer over.

Door het verzepingsproces ontstaat een natuurlijke glycerine.

Het eindresultaat: een mooi stuk zeep, volledig vrij van sulfaten en siliconen.

De stukken zeep worden met de hand gesneden en kunnen dus varieëren in grootte en gewicht. Het gemiddeld gewicht van de zepen is 120g.

Zero Waste

Zero waste is voor mij heel belangrijk, daarom wordt ook aan de verpakking veel aandacht besteed.

Less is more!

Alle zepen worden verpakt in restjes stof of gerecycleerd papier.

 

Verantwoord en duurzaam ondernemen, in co-creatie met Moedertje Natuur.

Herbalizz is ervan overtuigd dat duurzaam en gezond leven niet moeilijk hoeft te zijn.

Op deze manier wil ik graag mijn steentje bijdragen aan de natuur en mensen aansporen om wat bewuster te gaan leven en zo mee te bouwen aan een betere toekomst voor mens, dier & planeet.